Øystadmarka solkraftverk

Tiltakshaver
ENERGEIA ØYSTADMARKA AS
Sakstype(r)
Solkraft
Saksnummer
202212255
Status
Utredningsprogram fastsatt
Dato
19.12.2022
Fylke
Innlandet
Kommune
Søndre Land

Energeia Øystadmarka AS, (Øystadmarka AS) et selskap med delt eierskap mellom Energeia AS og Eidsiva Vekst AS. De har fremlagt en melding for et solkraftverk i Øystadmarka i Søndre Land kommune, Innlandet fylke. 

Meldingen er et tidlig varsel om planlegging av et mulig solkraftverk. Meldingen inneholder en beskrivelse av prosjektet og et forslag til hva som skal utredes før det kan søkes konsesjon i medhold av energiloven. Øystadmarka solkraftverk er planlagt med det formål å etablere kombinasjonsdrift av landbruksvirksomhet og solkraftverk på samme areal. Solkraftverket er planlagt med en installert effekt mellom 100 og 200 MWp. Planområdet er på omtrent 3400 dekar, hvor området som planlegges direkte berørt av solkraftverket utgjør omtrent 1700 dekar. Tiltaket er meldt med flere alternativ for nettilknytning.

Meldingen inneholder også en tidlig varsling om nydyrking av det samme området på 1700 dekar. Dette planlegges å gjøres om fra skog til grasproduksjon og innmarksbeite.

NVE har i brev av 19.12.2022 fastsatt et utredningsprogram for Energeia Øystadmarka AS. Utredningsprogrammet og NVEs vurderinger kan lastes til høyre på denne nettsiden. 

Filoversikten til høyre er ment som en oppsummering av viktige hendelser og steg i konsesjonsprosessen. Resten av sakens dokumenter kan hentes gjennom eInnsyn.