Revdalsfjellet 1 og 2 ligger i en vestvendt skråning ovenfor Storfjorden, 10 km sør for Jettan på Nordnesfjellet og 10 km nord for Skibotn.
Revdalsfjellet 1 er videre delt inn i to scenarioer (A og B) med estimerte volum på 7 millioner m³ og 800 000 m³.
Bevegelsesmålinger med GPS og satellittbasert radarovervåkning indikerer bevegelse på opp mot 1 cm/år i det minste scenarioet.
De to scenarioene er av NGU klassifisert i middels til høy fareklasse. Et stort fjellskred vil forårsake flodbølger med store konsekvenser, spesielt scenario A. Det er konkludert med at sannsynligheten for et fjellskred fra scenario A er lavere enn 1/5000 pr år, mens det minste scenario (B) er vurdert å ha en årlig sannsynlighet på mellom 1/1000 og 1/5000.
Volumet for Revdalsfjellet 2 er estimert til 5 millioner m³. Bevegelsesmålinger med GPS og satellitt har registrert bevegelse opp mot 1 cm/år. Revdalsfjellet 2 er av NGU klassifisert i middels til høy fareklasse. Sannsynligheten for et stort fjellskred er vurdert til å ligge mellom 1/1000 og 1/5000 pr år.
Tiltak/Oppfølging:
NGI har etablert et nytt rammeverk for å beregne flodbølgefaren fra skred ved hjelp av en probabilistisk tilnærming. Dette har blitt brukt ved beregninger av flodbølger fra Revdalsfjellet.
Siden det er dokumentert noe bevegelser og konsekvensene er store, vil området bli fulgt opp gjennom periodisk overvåking gjennom et nasjonalt program for satellittbaserte radarmålinger (SB-InSAR).