Energeia AS - Konsesjon - Seval Skog Solkraftverk

Tiltakshaver
ENERGEIA AS
Sakstype(r)
Solkraft
Saksnummer
202114931
Status
Høring
Dato
06.06.2024
Fylke
Innlandet
Kommune
Gjøvik
Send høringsuttalelse

Høringsfrist: 01.09.2024

Vi foretrekker at du bruker det elektroniske skjemaet, ved å trykke på knappen «send høringsuttalelse».
Det er også mulig å sende uttalelsen per epost, til uttalelse@nve.no.
Merk emnefeltet med «Høringsuttalelse 202114931» , og oppgi navn og eventuelt organisasjonsnummer innledningsvis. Du kan også sende inn uttalelse per brevpost.

Seval Skog solkraftverk er planlagt med installert effekt på 46 MWp. Planområdet er på 723 dekar. NVE ønsker innspill til Energia AS sine planer, om konsekvensene er godt nok utredet og forslag til justering av planene for å redusere eventuelle negative virkniger av tiltaket.

Energeia har fått utarbeidet en 3D-visualisering av tiltaket som kan ses her

NVE inviterer alle som er interesserte til å være med på befaring av planområdet tirsdag 25. juni. Oppmøte blir kl. 14.00 på parkeringsplassen ved innkjøringen til Borgenvegen fra Fagernesvegen i Gjøvik.

NVE arrangerer offentlig møte samme dag kl. 18.00. Møtet finner sted i Øvre Vardal Sportsklubb, Sevalvegen 253, 2822 Bybrua.

Norges vassdrags- og energidirektorat har mottatt en søknad fra Energeia AS om et planlagte solkraftverk på Seval Skog i Gjøvik kommune, Innlandet fylke. 

Søknaden, som beskriver prosjektet, og vedlegg kan lastes ned på siden til høyre.

Filoversikten til høyre er ment som en oppsummering av viktige hendelser og steg i konsesjonsprosessen. Resten av sakens dokumenter kan hentes gjennom eInnsyn.