Slik har vi sikret området
Etter at redningsaksjonen var over startet et omfattende sikrings og gjenoppbyggingsarbeid i skredområdet.
Nedplanering og sikring av den lange og bratte skredkanten ble viktig. Ved å avlaste terrenget langs kanten ble området i selve skredgropen sikret mot etterskred og klargjort for videre arbeid. For å sikre de som jobbet i området ble det satt opp overvåking med bakkeradar som varslet om etterskred i god tid før de ble utløst.
For å gjøre massene fastere og redusere risikoen for videre skredutvikling ble det utført drenering av leirmassene i skredgropa. Vi har lagt flere lag med steinmasser på skredmassene, og på toppen er det et lag med fast leire og matjord. Vekten av disse lagene gjør at vann fra leira presses opp gjennom vertikaldrenene, og dette sørger for at vannet i området renner ut via grøfter og videre ut til bekker i området. Grus- og jordmassene virker også som en motfylling i bunnen av skredgropa. Dette utjevner skråninger og støtter terrenget rundt.
Det har også vært viktig å gjenåpne bekkene og elvene som skredet hadde fylt igjen med masser. Vannet som blir drenert renner inn i Tistilbekken som har fått et nytt løp langs fylkesveien. De nye bekkeløpene har god nok kapasitet til å ta høyde for flom, og er sikret med stein slik at det hindrer erosjon.
Etter flere års innsats er et omfattende sikringsarbeid utført, og området er trygt for fremtidig bruk.