Tesla ladestasjon Nordfjordeid

Tiltakshaver
TESLA NORWAY AS
Sakstype(r)
Nett
Saksnummer
202312726
Status
Konsesjon gitt
Dato
16.10.2023
Fylke
Vestland
Kommune
Stad

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har gitt Tesla Norway AS konsesjon til å bygge og drive en nettstasjon med tilhørende transformator på Nordfjordeid i Stad kommune. 

NVE vurderer at tiltaket ikke har vesentlige negative virkninger for allmenne eller private interesser.

Nettstasjonen skal plasseres på et oppfylt fjæreområde som er kartlagt som utløpsområde for kvikkleireskred. Nordøst for det planlagte tiltaket stiger terrenget med en bratt skråning, og dette området er kartlagt som løsneområde for kvikkleireskred.  Tesla Norway har fått Norconsult til å vurdere områdestabiliteten og potensialet for kvikkleireskred. Norconsult mener områdestabiliteten og sikkerheten mot kvikkleireskred er tilfredsstillende.

NVE viser til at Tesla Norway er ansvarlig for å sørge for effektiv sikring og beredskap og at bygging av anlegget planlegges og gjennomføres med tilstrekkelig sikkerhet mot naturfare jf. § 3-5 og 3-7 i energilovforskriften. Videre plikter Tesla Norway å sørge for tiltak for å forebygge og begrense virkningen av ekstraordinære situasjoner. Dette følger av energiloven § 9-2 jf. § 9-1.