132 kV Vallemoen - Lyngdal - Kvinesdal

Tiltakshaver
GLITRE NETT AS
Sakstype(r)
Nett
Saksnummer
202111929
Status
Søknad
Dato
14.03.2023
Fylke
Agder
Kommune
Lindesnes, Farsund, Lyngdal, Kvinesdal

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har mottatt søknad fra Glitre Nett om fornyelse av den eksisterende 110 kV-ledningen mellom Vallemoen og Kvinesdal transformatorstasjoner i Lindesnes, Lyngdal og Kvinesdal kommuner i Agder. Bakgrunnen for søknaden er behov for å fornye dagens ledning på grunn av alder.

Oppdatering 2. mai 2024: NVE har mottatt tilleggssøknad og tilleggsutredning fra Glitre Nett.  

Glitre Nett søker nå om en traséjustering ved Nunsvavarden i Lyngdal kommune. Bakgrunnen for tilleggssøknaden er at NVE har bedt Glitre Nett om å se på en løsning som bedre ivaretar friluftsinteressene i området.

NVE ba også Glitre Nett om å se på løsninger som reduserer inngrep i Skoland naturreservat og området øst for Skolandsvatnet, der det finnes rik edelløvsskog. Glitre Nett har vurdert ulike tiltak og alternative traseer for å redusere konflikter med viktige naturverdier i disse områdene. Glitre Nett har vurdert at opprinnelig konsesjonssøkt trasé gjennom dette området er den mest hensiktsmessige, og at naturverdiene kan ivaretas ved å endre mastetype enkelte steder for å oppnå et smalere ryddebelte rundt ledningen.